Résztvevő szervezetek

Nemzeti fejlesztési Ügynökség

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség


Nemzeti fejlesztési Ügynökség
Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága

Nemzeti fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága


ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit KFT.
mint közreműködő szervezet

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit KFT.


Lovassy László Gimnázium
Lovassy-László-Gymnasium
mint kedvezményezett

Lovassy László Gimnázium


Keresés
Ki olvas minket
Oldalainkat 2 vendég böngészi

Sajtóanyag jelent meg a www.vehir.hu portálon

vehírA www.vehir.hu veszprémi hírportálon megjelent egy összefoglaló cikk "Továbbképzik a tanárokat" címmel a veszprémi TÁMOP 3.1.5-ben nyertes középiskolákról .

A cikk a vehir.hu oldalán ide kattintva elérhető.


A cikk itt is olvasható:

Továbbképzik a tanárokat

helyi hírek - Cseh Zoltán - 2010.10.25 04:02

A TÁMOP program pedagógusképzésére négy veszprémi középiskola nyert támogatást. A pályázat célja a pedagógiai kultúra korszerűsítése.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) támogatási rendszeréhez meghirdetett pedagógusképzések (a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben) című pályázatán Veszprém négy középiskolája: a Lovassy, a Dohnányi, a Közgazdasági és a Jendrassik-Venesz nyert támogatást.

A Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskola az elnyert 9 269 680 forint támogatásból négy pedagógus egyéves szakirányú továbbképzését valósítja meg. Az iskola szeretné, ha a képzések elősegítenék a hagyományos pedagógusszerepek megváltozása miatt kialakult új körülményekhez való gyors alkalmazkodást, az új feladatok pontos és hatékony pedagógiai megoldását. Az oktatás színvonalának emeléséhez és az oktatási szolgáltatások széleskörű bevezetéséhez szükség van a pedagógusok intenzív módszertani és szakmai fejlesztésére.

A pályázatban megjelölt pedagógusok olyan szakmai, szakértői képzéseken vesznek részt, amelyek garantálják a már módosított pedagógiai program hatékony, minőségi megvalósítását. Őry Balázs tanári mesterképzés keretében minőségfejlesztés-tanár képzésen; Pethő Imre gyakorlatvezető mentor képzésen; Simonné Majoros Katalin család-iskola együttműködés szaktanácsadó pedagógus képzésen; Várnai László pedig iskolai tanácsadó és konzultáns pedagógus képzésen vesz részt.

A Lovassy László Gimnázium a pályázathoz kapcsolódva vállalta, hogy három pedagógusa (Borossné Hodák Ágnes, Holubné Szita Zsuzsanna és Lendvai László) a 2010/2011-es tanévben elvégzi az ember és társadalom műveltségterületi tanár képzést valamely felsőoktatási intézményben, és az ezt tanúsító okiratot a projekt befejezéséig megszerzik. Az úgynevezett fenntartási időszakban (2011. november 1. és 2016. november 1. között) az új oklevelet szerzett pedagógusok szakmai tudásukat kamatoztatják a pedagógiai munka napi gyakorlatában, vagyis a társadalomismeret tantárgyat az utolsó, 13. évfolyamon tanulók 70%-ának idegen nyelven (angolul vagy németül) tanítják. Az intézmény ehhez a TÁMOP pályázaton 7 546 450 forint támogatást nyert.

A Dohnányi és Közgazdasági iskola TÁMOP-os továbbképzéseiről a következő linkre kattintva olvashatnak: A tehetséget támogatni kell